Din browser tillader ikke JavaScript og Minvej.dk kræver JavaScript.
MinVej.dk - Mette

<< Historier

METTE

”Jeg føler, at jeg selv har taget styring over mit eget liv. Fx ved jeg nu, at jeg ikke skal planlægge 4 aktiviteter samme dag – helst kun én”

Mette har altid følt en indre sårbarhed

”I puberteten oplever jeg en række angstanfald. Jeg går til lægen, men han tager mig ikke alvorligt. Mine forældre synes, at det hele er meget flovt"

Mette oplever, at forståelsen for hendes situation er meget lille.

”Hvis der var blevet gjort noget dengang. Vi kunne have undgået meget af det, der fulgte efter”.

Angsten er et helvede

Mette er færdiguddannet og arbejder som sygeplejerske , da angsten vender tilbage med fornyet styrke:

”Angstanfaldene er et helvede at være i. Jeg har det, som er jeg lukket inde i en klokke. Jeg er ved siden af mig selv og føler en indre uro”.

Mette arbejder på en psykiatrisk afdeling. Psykisk sygdom blandt kollegerne er ikke noget, man taler åbent om. "Det var sådan noget med hvisken og tisken i krogene”, husker Mette.

”Jeg brugte rigtigt mange kræfter på, bare at holde mig selv sammen. Det kan godt være, at jeg faldt sammen, når jeg kom hjem – men jeg klarede mit arbejde”.

Op til sammenbrudet har Mette dog en del sygefravær. Hun har vrøvl med maven. I realiteten er det hendes psykiske sygdom, der langsomt forværres. Situationen kulminerer, da Mette bryder sammen.

Facaden falder

”Jeg gik ned med et brag. Jeg magtede ikke længere at opretholde den facade, jeg havde sat op, foran mig selv”.

”Jeg følte mig som et dårligt menneske, en dårlig mor og en dårlig sygeplejerske. Det værste var håbløsheden, der lagde sig som en tung dyne over mig”.

Den umulige kamp

”Vendepunktet kom, da jeg for alvor anerkendte mine begrænsninger og søgte førtidspension. Inden da havde jeg i mange år kæmpet for at blive på arbejdsmarkedet. Jeg har senere indset, at kampen mod min sygdom er rigeligt”

”Det har taget mig rigtigt lang tid at erkende, at jeg har en psykisk sygdom – og dermed også nogle begrænsninger i mit liv”.

I dag bruger Mette sin kampgejst på at have det godt:

”I alle de her år har det været sygdommen, der satte min dagsorden. Jeg var syg – men ikke Mette. I dag ved jeg, at sygdommen er en del af mig – men den er ikke mig”

Mette


Pårørende Leksikon
Luk
Del
  • X
Del

Modtageren får en e-mail med et link til MinVej.dk og den information, du gerne vil dele. Du har mulighed for at tilføje en kort besked.

Din e-mail er sendt. Tak fordi du delte din viden.